Diego Costa kan zich opmaken voor Spaans interlanddebuut

Een week na zijn keuze voor de Spaanse nationale ploeg is Diego Costa opgeroepen voor de oefenduels met Equatoriaal-Guinee en Zuid-Afrika op 16 en 19 november. De in Brazilië geboren aanvaller van Atlético Madrid staat daarmee aan de vooravond van zijn debuut als Spaanse international.

Diego Costa kan zich opmaken voor Spaans interlanddebuut

Diego Costa staat al sinds de zomer van 2007 onder contract bij Atlético Madrid en heeft daardoor inmiddels de Spaanse nationaliteit verworven. Omdat de 25-jarige aanvaller vooralsnog nauwelijks voorkwam in de plannen van de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari, polste de Spaanse bond eerder dit seizoen of de huidige topscorer van de Primera División niet voor Spanje wilde voetballen.

Tot groot ongenoegen van WK-organisator Brazilië ging Diego Costa in op de Spaanse avances. Zijn twee kortstondige optredens voor De Goddelijke Kanaries in maart tegen Rusland en Italië stonden een optreden voor de regerend Europees en wereldkampioen niet in de weg. Volgens de regels van de FIFA zijn oefeninterlands niet bindend bij het maken van een definitieve keuze.

En dus kan Diego Costa over ruim een week zijn eerste interland voor Spanje spelen. Bondscoach Vicente del Bosque heeft nog altijd geen ideaal eindstation gevonden voor het flitsende tici-taca­-voetbal van de Spaanse nationale ploeg. De concurrentie in de spits is er echter niet geringer om. Ook Álvaro Negredo (Manchester City) en David Villa, ploeggenoot van Diego Costa bij Atlético, kregen een uitnodiging.

Voor Del Bosque is het dan ook geen uitgemaakte zaak dat Diego Costa er op het WK bij is. 'Hij heeft even veel krediet als de andere spelers. In maart spelen we onze volgende wedstrijd tegen Italië, dan zien we wel veel verder', stelt de Spaanse bondscoach, die evenwel gecharmeerd is van de Atlético-aanvaller. 'Diego Costa voldoet aan alle onze eisen. Een hardwerkende, energieke kwaliteitsspeler zoals hij kan ons team alleen maar beter maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen