Diego Forlán (45) maakt debuut als prof in andere sport

Reacties

Voormalig topspits Diego Forlán heeft niet alleen talent voor voetbal, maar ook voor tennis. De inmiddels 45-jarige Uruguayaan gaat zijn ATP-debuut maken in het proftennis. Hij speelt met landgenoot Federico Coria een dubbelspel op het Uruguay Open.

Diego Forlán (45) maakt debuut als prof in andere sport
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ruim vijf jaar geleden besloot Forlán zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De man die met Manchester United kampioen werd, met Atlético Madrid de Europa League won, met Uruguay beslag legde op de Copa América en in zijn loopbaan meer dan 250 doelpunten maakte, besloot een oude hobby weer op te pakken. En met succes.

Op zijn twaalfde stopte de talentvolle Forlán met tennissen om zich volledig op zijn voetballoopbaan te kunnen concentreren. Na het voetballen pakte hij het racket weer op. Nu staat Forlán voor zijn debuut op het hoogste niveau (ATP) in de tenniswereld. Op het Uruguay Open is hij de dubbelpartner van de nummer 101 van de wereld, Coria.

Het toernooi vindt plaats van 11 tot en met 17 november in Montevideo.

Spelersprofiel

D. Forlán


Geboortedatum:
19 mei 1979
Leeftijd:
45
Geboorteplaats:
Montevideo
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.