Dikke nederlaag PSV bij Sibons Nürnberg

PSV sloot de voorbereiding af met de eerste nederlaag van dit seizoen. Op bezoek bij 1. FC Nürnberg kreeg de Nederlandse kampioen dik klop: 3-0.

Coach Ronald Koeman had enigszins moeten sleutelen. Jefferson Farfán was ziek, terwijl André Ooijer licht geblesseerd was. Manuel Da Costa nam zijn plaats in naast Alex, terwijl de aanval bestond uit Jan Vennegoor of Hesselink en Arouna Koné. Doelman Gomes zat op de bank en zag Oscar Moens in het doel staan. Omdat de Braziliaanse goalie de competitie met een schorsing moet beginnen, moet de Nederlander snel wedstrijdritme opdoen.

Tegen Nürnberg kwam PSV snel op achterstand. In de negentiende minuut opende Robert Vittek de score op aangeven van Ivan Saenko. Tien minuten later scoorde Saenko zelf, door raak te koppen uit een vrije trap van Jan Kristiansen. En in de zeventigste minuut knalde Ivica Banovic van afstand binnen: 3-0.

In het natte Neurenberg speelde PSV matig en in een te laag tempo. De Eindhovenaren creëerden dan ook minder kansen dan de thuisploeg. De beste mogelijkheid was voor Mika Väyrynen, maar vlak na de 1-0 schoot de Fin de bal in kansrijke positie naast het Duitse doel.

Bij Nürnberg mocht Gerald Sibon in de laatste vijf minuten zijn debuut maken. De lange aanvaller kwam eerder deze week over van PSV.