Direct goed nieuws voor Noppert bij start van nieuw seizoen

Reacties

SC Heerenveen heeft snel geschakeld na het vertrek van Ruud Hesp naar Besiktas. Harmen Kuperus is aangesteld als de nieuwe keeperstrainer bij de club.

Direct goed nieuws voor Noppert bij start van nieuw seizoen
© Pro Shots

Kuperus (47) heeft een eenjarig contract getekend in het Abe Lenstra Stadion, waar hij in de seizoenen 2012/2013 en 2014/2015 ook al werkte als keeperstrainer. Vervolgens werkte hij bij onder meer Go Ahead Eagles, FC Groningen en de nationale ploeg van Suriname.

De terugkeer van Kuperus bij Heerenveen zal bejubeld worden door Andries Noppert. Het was een publiek geheim dat hij geen goede relatie had met Hesp, al werd dat in de officiële communicatie steeds ontkend.

In het afgelopen seizoen belandde Noppert, tijdens het WK van 2022 nog de eerste keeper van het Nederlands elftal, in een vormcrisis. Hij verloor daardoor zijn basisplaats bij Heerenveen. In een poging om zijn oude vorm en het goede gevoel terug te krijgen, schakelde hij toen de hulp van Kuperus in. Op de velden van amateurclub SC Joure gingen de twee individueel trainen.

Richting het einde van het voetbaljaar kreeg Noppert zijn basisplaats terug en het leek erop dat de moeizame samenwerking met Hesp voor komend seizoen gewoon een vervolg zou gaan krijgen. Hesp wordt echter keeperstrainer in de staf van Giovanni van Bronckhorst bij Besiktas en is nu vervangen door Kuperus.

Vrijdagochtend hebben de spelers van Heerenveen zich weer bij de club gemeld, voor wat fysieke tests. Voor zaterdag staat de eerste training onder Robin van Persie op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.