Dit is de route van Ajax naar de groepsfase van de Europa League

Reacties

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Panathinaikos en won het heenduel in Griekenland met 0-1. Hoe gaat het verder voor de Amsterdammers richting de hoofdfase van de Europa League?

Dit is de route van Ajax naar de groepsfase van de Europa League
Ajax
Ajax
ns
0 - 1
Panathinaikos
Panathinaikos

Op 22 juli werd door de UEFA al geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Na die derde voorronde wachten nog play-offs en daarna begint de hoofdfase van het tweede UEFA-toernooi.

Ajax won het heenduel van Panathinaikos met 0-1 en heeft dus goede papieren om door te gaan naar de play-offs van de Europa League. Die ronde wordt afgewerkt op de laatste donderdagen van augustus, op 22 en 29 augustus.

Het is al duidelijk wie de tegenstander van Ajax wordt in de eventuele play-offs van de Europa League, Jagiellonia Bialystok uit Polen. Ook is al bekend dat Ajax in de play-offs begint met een uitwedstrijd en het af mag maken in de eigen Johan Cruijff Arena op 29 augustus.

Gaat het mis tegen Panathinaikos, dan mag Ajax zich melden in de play-offs voor de Conference League. In die fase zal RC Lens de tegenstander zijn.

Alles over de seizoenstart van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.