Dit is er voor Feyenoord en PSV te verdienen in de Johan Cruijff Schaal

Reacties

Landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord openen zondagavond traditiegetrouw het Nederlandse voetbalseizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Naast prestige wordt er ook om (een beetje) poen gespeeld in Eindhoven.

Dit is er voor Feyenoord en PSV te verdienen in de Johan Cruijff Schaal
© Pro Shots
PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Als landskampioen mag PSV de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal organiseren. Tot 2017 werd de wedstrijd altijd in het stadion van Ajax afgewerkt, sindsdien mag de landskampioen van het seizoen het strijdtoneel verzorgen.

De winnaar van PSV - Feyenoord ontvangt uiteraard de Johan Cruijff Schaal, de betrokkenen van beide teams krijgen na de wedstrijd een medaille uitgereikt. De KNVB maakt in zijn reglementen wel duidelijk dat er maximaal vijftig medailles worden uitgereikt per team.

Er wordt ook met prijzengeld gewerkt in de Johan Cruijff Schaal. De winnaar van de prijs ontvangt 50 duizend euro, de verliezer moet het doen met 20 duizend euro. Naast het prijzengeld valt er nog meer te verdienen.

De KNVB benoemt namelijk dat de deelnemende clubs elk vijftig procent van het nettoresultaat van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal krijgen. Het nettoresultaat wordt berekend door van de bruto recette-opbrengst de omzetbelasting af te trekken. Daarnaast worden er nog kosten in mindering gebracht, zoals de organisatiekosten, een heffing van de KNVB, een heffing voor het Stimuleringsfonds Jeugdvoetbal en de bijdrage aan het maatschappelijke thema van de Johan Cruijff Schaal.

Poll Wie wint de Johan Cruijff Schaal?
  • PSV
  • Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.