Dit is voor PSV het meest waarschijnlijke uitbreidingsscenario

Reacties

PSV onderzoekt de mogelijkheden om aan twee of drie kanten van het Philips Stadion een tribune op de bestaande tribunes te bouwen. Gedacht wordt aan vergroting van de capaciteit naar 45 duizend toeschouwers, zo geeft stadiondirecteur Sjors van den Boogaart aan.

Dit is voor PSV het meest waarschijnlijke uitbreidingsscenario
© Pro Shots

Het Philips Stadion is als beste Eredivisie-stadion uit de grote Voetbal International Stadiontest gekomen. Van den Boogaart is vanzelfsprekend blij met de waardering en vertelt bij het in ontvangst nemen van de prijs over de toekomstplannen. Daarbij speelt het onderzoek dat Hypercube deed naar uitbereiding van het Philips Stadion een belangrijke rol. De club kan op de huidige locatie blijven en met het stadion op termijn toegroeien naar een capaciteit van 45 duizend stoeltjes, was een van de uitkomsten.

'Met de stad en het college onderzoeken we nu hoe we dat gaan invullen', zegt de stadiondirecteur. 'De grond in dat kan, maar dat is wel heel drastisch. Wij onderzoeken nu een optopping, dus dat er aan twee, drie kanten van het stadion een tribune bij komt. Alles ligt op dit moment nog open, maar dit scenario lijkt inderdaad het meest aannemelijk.'

De hoop bij PSV is dat voor 2030 serieuze stappen zijn genomen voor de uitbreiding. De locatie in het centrum is er een die de landskampioen koestert, maar tegelijkertijd een die voor uitdagingen zorgt als het gaat om vergunningen.

Lees meer over de plannen van PSV en de uitkomst van VI's Stadiontest op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.