Dit kan alleen in Zuid-Amerika: binnen tien seconden donkerrood voor Boca Juniors

Reacties

'Vanaf de eerste minuut meteen scherp en erbovenop', zal Boca Juniors-trainer Diego Martínez hebben gezegd voor return in de achtste finale van de Copa Sudamericana tegen Cruzeiro. Verdediger Luis Advíncula nam die woorden iets te letterlijk en werd vervolgens na tien seconden met een rode kaart weggestuurd.

Dit kan alleen in Zuid-Amerika: binnen tien seconden donkerrood voor Boca Juniors
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Na een 1-0 overwinning in het heenduel had Boca Juniors goede papieren voor het bereiken van de kwartfinale in de Copa Sudamericana, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League. Maar dat perspectief veranderde na tien seconden compleet nadat Advíncula even de toon in het duel wilde zetten.

De Peruaanse vleugelverdediger miste de bal compleet en plantte zijn voet spijkerhard op de buitenkant van de enkel van Lucas Romero. Arbiter Wilmar Roldán nam een halve minuut om na te denken en kwam vervolgens tot de terechte conclusie dat hij een directe rode kaart moest trekken.

Met een man minder stond de formatie van keeper Sergio Romero en Marcos Rojo vervolgens binnen twintig minuten met 2-0 achter, maar sleepte er uiteindelijk toch nog strafschoppen uit. Daarin bleef Cruzeiro foutloos en schoot Miguel Merentiel als vijfde nemer op z’n Brian Brobbeys huizenhoog hoger.

Druk op de tweet, dus niet op de foto, om de beelden te bekijken op X. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.