Dit kan Feyenoord nog verdienen in de Europa League

Reacties

Op het tweede niveau van Europa krijgt Feyenoord de kans om de portemonnee nog wat te spekken met UEFA-geld. Na de Champions League-groepsfase gaan de Rotterdammers door in de tussenronde van de Europa League. VI zet op een rijtje wat er verdiend is en wat er nog verdiend kan worden.

Dit kan Feyenoord nog verdienen in de Europa League
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Feyenoord speelde sterke wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, maar door nederlagen tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic ging het toch mis voor de regerend landskampioen. Mede door enkele zeges werd er voor de winterstop ruim 36 miljoen euro bij elkaar gevoetbald door Feyenoord (zie tabel onderaan).

Een deel van die 36 miljoen kwam voort uit de overwinningen op Celtic en Lazio, maar in de knock-outfase werkt de UEFA niet meer met wedstrijdpremies. Zo kan Feyenoord vanaf nu alleen nog maar extra UEFA-geld verdienen door een ronde verder te komen. Met de derde plek in Groep E van de Champions League verdiende Feyenoord een half miljoen, in totaal is er nog 18,9 miljoen te verdienen.

Dat bedrag is wel verdeeld over twee boekjaren. In het huidige seizoen staan de bedragen voor het bereiken van de achtste finale (1,2 miljoen), kwartfinale (1,8 miljoen), halve finale (2,8 miljoen) en finale (4,6 miljoen) vast, het winnen van de finale levert nog eens vier miljoen op.

Gebeurt dat, weet Feyenoord dat het ook nog eens 3,5 miljoen krijgt in het volgende boekjaar. Dat bedrag is namelijk gereserveerd voor de twee clubs die zich plaatsen voor de Europese Super Cup. Wordt ook nog eens de strijd met de Champions League-winnaar gewonnen, volgt er een extra bonus van een miljoen.

Poll (gesloten) Wat wordt Feyenoord - AS Roma?
  • 43% Winst Feyenoord (811 stemmen)
  • 27% Gelijkspel (506 stemmen)
  • 29% Winst AS Roma (550 stemmen)

Zo kan Feyenoord in het huidige Europa League-seizoen bij een perfecte campagne nog 14,4 miljoen verdienen. Het (financiële) verschil met de Champions League wordt zo andermaal duidelijk. Plaatsing voor de achtste finale van het toernooi zou de club namelijk al 9,6 miljoen hebben opgeleverd.

De huidige verdiensten van Feyenoord in Europa

Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 13,644 miljoen
Market pool 1,155 miljoen
Prestatiebonus 5,6 miljoen
Tussenrondedeelname 0,5 miljoen
Totaal 36,539 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.