Dit kan Go Ahead Eagles verdienen in het voorportaal van de Conference League

Reacties

Het EK was nog niet afgelopen, of het Europese seizoen ging alweer van start met de voorrondes. Namens Nederland zijn Go Ahead Eagles en Ajax donderdag de eerste clubs die in actie komen. Voor Eagles zijn aanlokkelijke premies te verdienen.

Dit kan Go Ahead Eagles verdienen in het voorportaal van de Conference League
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 0
SK Brann
SK Brann

Ajax begint in de Europa League en belandt bij verlies tegen FK Vojvodina in de voorrondes van de Conference League, terwijl voor Go Ahead direct Europees overzomeren op het spel staat. In de tweede kwalificatieronde voor de Conference League is het Noorse SK Brann de tegenstander.

Dankzij de nieuwe opzet van de competities heeft de UEFA de commerciële rechten en de tv-pakketten voor hogere bedragen dan in het verleden kunnen verkopen. Hierdoor zal niet alleen het prijzengeld in de hoofdtoernooien stijgen, maar ook het budget voor de voorrondes (van 105 naar 132 miljoen euro).

Voor Go Ahead-begrippen staan al meteen aantrekkelijke premies op het menu. Per voorronde die wordt gespeeld betaalt de UEFA 175 duizend euro aan de deelnemers. Daar bovenop komt smartengeld bij uitschakeling. Eliminatie in de tweede voorronde is goed voor nog eens 350 duizend euro.

Ook in de strijd om de coëfficiënten kan Go Ahead Eagles uitstekende zaken doen. Hoe dat zit, lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.