Dit staat er financieel op het spel voor FC Twente tegen Red Bull Salzburg

Reacties

Mocht FC Twente over twee wedstrijden weten af te rekenen met Red Bull Salzburg, dan kan de club een bedrag van 4,29 miljoen euro tegemoet zien. Na de 2-1 nederlaag in Oostenrijk heeft de ploeg van Joseph Oosting dinsdagavond een overwinning nodig in eigen huis om de play-offs te halen.

Dit staat er financieel op het spel voor FC Twente tegen Red Bull Salzburg
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
3 - 3
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Alle clubs die in de play-offs van de Champions League geraken, ontvangen dat bedrag. Die informatie is terug te vinden in documenten van de UEFA. In totaal verdeelt de voetbalbond 4,4 miljard euro aan winstuitkeringen over de Champions League, de Europa League, de Conference League en de UEFA Super Cup.

Indien FC Twente de play-offs haalt, staat het tegenover Rangers FC of Dinamo Kiev. Overleven de Tukkers ook die dubbele confrontatie, dan stroomt er een bedrag van 18,62 miljoen euro binnen in Enschede voor het behalen van de groepsfase. Tijdens die fase levert elke overwinning 2,1 miljoen euro op en elk gelijkspel zeven ton. In totaal speelt elk team dit jaar acht wedstrijden in de vernieuwde groepsfase.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.