Dit zijn de grote voetbalnamen op de Olympische Spelen

Reacties

De FIFA heeft alle spelerslijsten voor de Olympische elftallen gepubliceerd. Namen als Gerónimo Rulli, Alexandre Lacazette en Achraf Hakimi maken straks hun opwachting in Frankrijk. Het toernooi begint op 24 juli met twee duels: Argentinië - Marokko en Oezbekistan - Spanje.

Dit zijn de grote voetbalnamen op de Olympische Spelen
© Pro Shots

Landen mogen voor de Olympische Spelen alleen spelers onder de 23 jaar selecteren, drie dispensatiespelers hoeven niet aan die eisen te voldoen. Diverse landen maken daar gretig gebruik van. Zo is Ajax-keeper Rulli eigenlijk te oud, net als de 36-jarige Nicolás Otamendi. De Argentijnse verdediger is straks de oudste speler op de Spelen. Otamendi is net als Rulli regerend wereldkampioen, Julián Álvarez is er ook bij.

Diverse spelers van Nederlandse clubs hebben eveneens een uitnodiging gekregen voor het mondiale toernooi in de Franse hoofdstad. Rulli werd al benoemd, hoewel hij op de spelerslijst van de FIFA als speler van Villarreal geregistreerd staat. Francisco Reyes (Dominicaanse Republiek, FC Volendam), Hussein Ali (Irak, SC Heerenveen), Blnd Hassan (Irak, De Graafschap), Shunsuke Mito (Japan, Sparta Rotterdam), Matthew Garbettt (Nieuw-Zeeland, NAC Breda) Taylor Booth en Paxten Aaronson (Verenigde Staten, FC Utrecht) zijn de Eredivisie-afvaardiging in Parijs. Kodai Sano van NEC staat op de reservelijst voor Japan.

Brazilië, met toenmalig Ajacied Antony, won de vorige editie van de Spelen. Het land kwalificeerde zich dit jaar niet.
© Pro Shots
Brazilië, met toenmalig Ajacied Antony, won de vorige editie van de Spelen. Het land kwalificeerde zich dit jaar niet.

Het Olympische elftal van Spanje herbergt op het eerste oog het meeste talent. Juan Miranda, Pau Cubarsi, Abel Ruiz, Alex Baena, Fermín López en Sergio Gómez zijn enkele van de namen die zijn opgeroepen en toestemming hebben gekregen van hun club om af te reizen naar Frankrijk. Het gastland heeft dus Lacazette in de selectie en kan hem voorin koppelen aan Jean-Philippe Mateta. Michael Olise, onlangs voor 53 miljoen euro verkocht aan Bayern München, heeft ook toestemming gekregen om deel te nemen aan de Spelen in Frankrijk - behalve officiële gaststad Parijs wordt ook gespeeld in zes andere steden.

Naast grote namen staan er ook bekende namen langs de zijlijn tijdens het mannentoernooi. Zo is Javier Mascherano de coach van het Argentijnse elftal, Thierry Henry zet de lijnen uit bij Frankrijk en Tarik Sektioui, met een verleden bij Willem II, AZ en RKC Waalwijk, is de coach van Marokko. In die selectie is dan weer de in Veenendaal geboren Oussama El Azzouzi opgenomen.

De bekende namen in de Olympische selecties

Argentinië: Gerónimo Rulli, Julián Álvarez, Thiago Almada, Nicolás Otamendi.
Dominicaanse Republiek: Junior Firpo, Francisco Reyes.
Egypte: Mohamed Elneny.
Frankrijk: Alexandre Lacazette, Jean-Philippe Mateta, Michael Olise, Rayan Cherki.
Guinee: Naby Keïta.
Japan: Koki Saito, Shunsuke Mito.
Marokko: : Achraf Hakimi, Abde Ezzalzouli, Oussama El Azzouzi.
Oezbekistan: Eldor Shomurodov.
Spanje: Juan Miranda, Pau Cubarsi, Abel Ruiz, Alex Baena, Fermín López, Sergio Gómez.
Verenigde Staten: Miles Robinson, Djordje Mihailovic, Paxten Aaronson, Taylor Booth.

Bekijk op de website van de FIFA de volledige spelerslijsten

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.