Dit zijn de twaalf afvallers bij Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie voor de komende Nations League-wedstrijden flink teruggebracht. Van de 35-koppige voorselectie van Oranje zijn er na vrijdag nog maar 23 over. Dat betekent dat er liefst twaalf afvallers zijn. We nemen ze allemaal door.

Dit zijn de twaalf afvallers bij Oranje
© Pro Shots

In het doel is de keuze gevallen op Mark Flekken, Nick Olij en Bart Verbruggen. Olij wacht nog op zijn debuut in Oranje, maar heeft in ieder geval (voor de tweede keer) de definitieve selectie gehaald. Dat gaat ten koste van Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord is op het tweede plan geraakt in De Kuip en zag onlangs een overstap naar Southampton in het water vallen.

In de defensie kiest Koeman voor onder anderen Jurriën Timber, die terugkeert in Oranje. Hij overleefde de schifting, maar dat gold niet voor Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Aston Villa), Jordan Teze (AS Monaco) en Stefan de Vrij (Internazionale). De Vrij raakte in de voorbereiding geblesseerd en is daardoor afwezig. Tijdens het EK was hij nog basisspeler.

Op het middenveld moet Mats Wieffer verstek laten gaan door een blessure. De ploeggenoot van Van Hecke bij Brighton, overgekomen van Feyenoord, miste het EK ook al door een blessure. Op het middenveld kiest Koeman ook niet voor Kenneth Taylor en Teun Koopmeiners. Laatstgenoemde rondde deze week een transfer naar Juventus af.

Voorin is er wel plek voor kersverse Ajacied Wout Weghorst, maar niet voor ploeggenoot Steven Bergwijn. Ook Noa LangJustin Kluivert en Crysencio Summerville hebben de definitieve selectie niet gehaald. Summerville ziet zo een debuut in de selectie van Oranje aan zich voorbijgaan.

Welke speler mis jij in de definitieve selectie van Oranje? Laat het hieronder weten in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.