Doek valt voor Go Ahead Eagles: SK Brann bekert door in Conference League

Het Europese avontuur van Go Ahead Eagles eindigt in Bergen. Een bliksemstart van de bezoekers bleek niet genoeg om SK Brann te elimineren. Een onoplettendheidje in de opbouw en een doelpunt uit een dood spelmoment kostten Go Ahead donderdag de kop.

SK Brann
SK Brann
2 - 1
Go Ahead Eagles

Er had meer ingezeten. Dat was het gevoel dat vorige week bleef hangen bij Go Ahead Eagles na het doelpuntloze gelijkspel tegen Brann. De ploeg van Paul Simonis kreeg een aantal kansen, maar faalde in de afronding. Met dat gegeven in het achterhoofd stapte Go Ahead deze week in het vliegtuig naar Bergen voor de return in de tweede voorronde van de Conference League.

Ruim voor de wedstrijd namen de supporters uit Deventer de overhand in de tweede stad van Noorwegen. Voor aanvang van het belangrijke duel zorgde de corteo voor bijzondere beelden. De gezamenlijke wandeling naar het stadion werd aangevoerd door het gezin van Kees Vierhouten, de grootaandeelhouder die eerder dit jaar overleed.

Primeur voor Tengstedt
Het volgende hoogtepunt speelde zich af op het gras. In het volgepakte onderkomen van Brann schortte het Go Ahead dit keer namelijk niet aan effectiviteit. Waar het beide ploegen vorige week niet lukte om de ban te breken, was het in Noorwegen binnen twee minuten raak. Søren Tengstedt kreeg te veel ruimte en opende via de binnenkant van de paal de score. Voor de Deen was het zijn eerste doelpunt in Deventer dienst (0-1).

Brann komt langszij
De goal gaf Go Ahead vleugels. De bezoekers, met Calvin Twigt op de plek van de geschorste Enric Llansana, hadden het in het eerste kwart uitstekend voor elkaar. Toch keerde Brann op slag van rust terug in de wedstrijd. Slordig balverlies van Evert Linthorst resulteerde in de gelijkmaker van Bard Finne. Met een verdekt schot bracht de aanvaller van Brann de wedstrijd weer in evenwicht (1-1).

Brann drukt door
Dat was een enorme tegenvaller voor Go Ahead, dat de voorsprong mee naar de kleedkamer dacht te nemen. Dat werkte in de tweede helft door en daar maakte Brann gebruik van. Jeffrey de Lange voorkwam aanvankelijk de tweede treffer van de thuisclub en verwerkte een gevaarlijk schot tot corner. Die vloog vervolgens binnen. Fredrik Knudsen torende boven alles en iedereen uit en vond de verre hoek (2-1).

Die tik kwam Go Ahead niet meer te boven. Met een aantal wissels probeerde Simonis de boel nog om te draaien, maar dat bleek tevergeefs. Kowet mocht van geluk spreken dat Aune Heggebø de wedstrijd een kwartier voor tijd niet in het slot gooide. De invaller stormde op De Lange af en passeerde de doelman ook, maar de paal stond het derde doelpunt van de Noren in de weg. Het 'alles of niets' uit het uitvak mocht niet meer baten.

Dat betekent dat niet Go Ahead, maar Brann zich meldt in de derde voorronde van de Conference League. De tegenstander is de winnaar van het tweeluik tussen St. Mirren en Valur Reykjavík.