Doelman houdt Angola overeind tegen Mexico

Mexico dacht tegen Angola een tweede opeenvolgende zege te boeken, maar de Midden-Amerikanen kwamen pas na rust enigszins op gang en slaagden er niet in om de uitblinkende doelman João Ricardo te kloppen: 0-0.

Doelman houdt Angola overeind tegen Mexico

Het spelbeeld was simpel: Mexico probeerde aan te vallen, Angola was vooral bezig met tegenhouden en loeren op een counter. Uiteindelijk waren de Afrikanen het gelukkigst met het resultaat, zeker omdat zij het laatste kwartier met tien man moesten spelen na geelrood van middenvelder André.

Net als eerder tegen Iran sputterde de motor van Mexico in de eerste helft, die niet boeide. In het tweede part gooiden De Tricolores het tempo omhoog en lukte het de kwalitatief sterkere Mexicanen om Angola naar achter te dringen. Overtuigend was het niet, maar het leverde wel een handvol goede kansen op, zonder succes.

Dat had met name te maken met enkele fraaie reddingen van doelman Ricardo. De keeper, die ook geregeld grabbelde, redde bijvoorbeeld knap toen Guillermo Franco alleen voor hem opdook en zorgde er met een snoekduik voor dat een uithaal Rafael Márquez niet in zijn doel verdween. Daarbij had hij ook een beetje geluk, want vlak voor tijd was het Omar Bravo, die voor een leeg doel de paal raakte.

Bekijk hier al onze video's