Doelpunt in tiende minuut van blessuretijd blijkt niets waard voor Hongarije

Reacties

Hongarije vierde groot feest na de winnende goal in de tiende (!) minuut van de extra tijd tegen Schotland. Maar door de verrassende zege van Georgië op Portugal zakt het team op doelsaldo naar de vijfde plek op de ranglijst van beste nummers drie. En alleen de eerste vier gaan naar de knock-outfase.

Doelpunt in tiende minuut van blessuretijd blijkt niets waard voor Hongarije
© Pro Shots
Georgië
Georgië
2 - 0
Portugal
Portugal

Er was een aantal scenario’s waarin Hongarije woensdagavond wist dat het de volgende ronde niet zou halen. Het begon weliswaar als nummer vier voorafgaand aan de laatste speelronde op het EK en had goede kansen op het bereiken van de volgende ronde, maar zeker was het nog allerminst. Een heel forse nederlaag van Slowakije had Hongarije kunnen helpen, terwijl het ook hoopte op zeges van Portugal en Turkije.

Als die laatste twee teams beide hadden gewonnen, was Hongarije na de winnende goal in de tiende minuut van de extra tijd als een van de beste nummers drie doorgestoten naar de volgende ronde. Tsjechië – dat bij het ingaan van de laatste twee groepsduels dit EK nog derde stond in Groep F – verloor weliswaar, maar Georgië won van het B-team van Portugal en ging in punten over Hongarije heen.

Groep Land Duels en punten Doelsaldo
D Nederland 3-4 4-4
F Georgië 3-4 4-4
E Slowakije 3-4 3-3
C Slovenië 3-3 2-2
A Hongarije 3-3 2-5
B Kroatië 3-2 3-6

Slovenië had net als Hongarije drie punten gepakt, maar beschikt over een doelsaldo dat precies in evenwicht is. Hongarije had een behoorlijk negatief doelsaldo (-3) en houdt daarom alleen Kroatië (twee punten, doelsaldo -3) onder zich. Overigens kan het nog zuurder dan voor Hongarije het geval is; Oekraïne had in de groepsfase vier punten verzameld (meer dan Hongarije én het geplaatste Slovenië en evenveel als alle andere teams in dezelfde poule), maar is als nummer vier wel direct uitschakeld

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Hongarije
Meer over Hongarije
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.