Doelpunt Kerk deert Anderlecht niet in Belgische kraker

Antwerp heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. Met Vincent Janssen, Gyrano Kerk en Tjaronn Chery aan de aftrap verloor de ploeg van Anderlecht.

Antwerp
Antwerp
1 - 2
Anderlecht
Anderlecht

Kasper Dolberg leek de openingstreffer voor Anderlecht te maken, maar het doelpunt dat de ban brak kwam uiteindelijk op naam van Antwerp-keeper Senne Lammens. De 22-jarige Lammens leek in eerste instantie redding te brengen op de inzet van Dolberg, maar liet de bal vervolgens koddig uit zijn handen het doel in glippen.

Tien minuten later dankte Lammens oud-FC Utrecht-aanvaller Kerk. Uit een lage voorzet van Janssen schoot Kerk raak. De meeste doelpogingen kwamen met afstand van de thuisploeg, maar het waren de gasten die in de tachtigste minuut weer toesloegen. Middenvelder Majeed Ashimeru velde het vonnis.

Antwerp, waar Mark van Bommel deze zomer plaatsmaakte voor Jonas De Roeck, opende het seizoen vorige week met een nipte 0-1 zege bij Charleroi. Janssen kroonde zich toen tot matchwinnaar. Anderlecht won in blessuretijd met 1-0 van STVV tijdens de seizoensouverture. Bij Antwerp ontbrak Jurgen Ekkelenkamp, die overstapt naar Udinese, voor het eerst.