Doelpunt nummer acht Weghorst goud waard voor Besiktas

Wout Weghorst is 2023 uitstekend begonnen. In zijn eerste wedstrijd met Besiktas won hij met 2-1 van Kasimpasa én maakte hij een doelpunt. Door de drie punten klimt Besiktas naar de vijfde plek in de Turkse competitie.

Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Kasımpaşa
Kasımpaşa

Besiktas kende net voor de jaarwisseling al een goede hervatting van de competitie door met 1-0 te winnen van Adana Demirspor en ook tegen Kasimpasa kwam de ploeg van Weghorst binnen het halfuur op voorsprong. Cenk Tosun profiteerde van een onoplettende defensie en een mistastende doelman, waardoor hij de score opende.

Nog voor rust maakte ook Weghorst gebruik van het weifelende optreden van de Kasimpasa-doelman. Hij werd buitenom weggestoken door voormalig Southampton-aanvaller Nathan Redmond en probeerde het vanuit een lastige hoek. De doelman kreeg zijn hand er echter niet lekker tegenaan, waardoor Besiktas met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Twintig minuten voor tijd bracht Kasimpasa de spanning in de wedstrijd wel weer volledig terug door een schot in de bovenhoek van Ahmet Engin, maar dat bleek niet genoeg voor een punt. Met de zege op zak staat Besiktas nu zeven punten achter op koploper Galatasaray. Weghorst staat na zijn treffer nu op acht goals en vier assists in zestien competitiewedstrijden.