Doelpunt van de Dag: sublieme volley Stankovic is Neuer te machtig

Reacties
Doelpunt van de Dag: sublieme volley Stankovic is Neuer te machtig
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Op 5 april 2011, vandaag exact elf jaar geleden, werd een van de mooiste doelpunten in de Champions League-historie gemaakt. Dejan Stankovic bezorgde Internazionale een fantastische start in de kwartfinale.

Het thuisduel met Schalke 04 was 25 seconden oud of het stond al 1-0. De fans in Stadio Giuseppe Meazza waren getuige van een wereldgoal van Stankovic, die vanuit de middencirkel raak volleerde nadat doelman Manuel Neuer van de Duitsers met een kopbal buiten zijn eigen strafschopgebied het gevaar dacht te hebben afgewend. Lijdzaam moest hij echter toezien dat Stankovic op fantastische wijze de score opende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Internazionale begon zodoende geweldig aan de wedstrijd, maar de titelverdediger van destijds kende uiteindelijk een dramatische avond. Schalke 04 won - na het uitvallen van Stankovic in de 24ste minuut - met 2-5 in Milaan en maakte de klus een week later in eigen huis af: 2-1. De club uit Gelsenkirchen bereikte de halve finale van de Champions League, waarin Manchester United uiteindelijk veel te sterk was.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.