Doelpuntenfestijn en hattrick Sow brengen Lille aan kop

Lille heeft zondagmiddag in een zeer doelpuntrijk duel Lorient met 6-3 aan de kant gezet. Moussa Sow (foto) was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. De aanvaller had met zijn hattrick een groot aandeel in de zege.

Sow, met dertien treffers topscorer in de Ligue 1, zette de thuisploeg na elf minuten naast Lorient dat via Kevin Gameiro de leiding had genomen. Zeven minuten na het eerste doelpunt van Sow passeerde Maxime Baca (Lorient) op onfortuinlijke wijze zijn eigen keeper. Door opnieuw een goal van Gameiro gingen de ploegen rusten met een 2-2 gelijke stand.

Na de onderbreking tekende Sow met zijn tweede en derde treffer voor respectievelijk de 3-2 en 5-3. Tussen de twee doelpunten die de hattrick van de Senegalees completeerde, produceerde Lynel Kitambala de gelijkmaker. Gervinho was verantwoordelijk voor het knakken van Lorient. Zijn 4-3 betekende de nekslag voor de bezoekers.

Lorient beëindigde het duel, dat zaterdag werd afgelast vanwege de hevige sneeuwval, met tien man. Fabien Audard moest met een rode kaart het veld verlaten, waarna Pierre-Alain Frau de eindstand in het knotsgekke treffen bepaalde op 6-3.

Door de zege komt Lille aan kop met 28 punten uit zestien duels. Al moet de kersverse koploper hopen dat Olympique Marseille zondag verzaakt. Bij winst kan de titelhouder de koppositie weer overnemen. Foto: VI Images