Domenech roept Makélélé op voor Les Bleus

Niet alleen Lilian Thuram, ook Claude Makélélé blijft spelen voor Les Bleus. Bondscoach Raymond Domenech nam Make op in de selectie voor de komende kwalificatieduels met Georgë en Italië.

Domenech roept Makélélé op voor Les Bleus

Thuram had woensdag al aangekondigd door te zullen gaan bij de Franse nationale ploeg. Blijkbaar is het Domenech ook gelukt om Makélélé te overtuigen nog geen punt achter zijn interlandloopbaan te zetten.

Na het WK liet Makélélé nog doorschemeren het tijd te vinden een einde aan die interlandcarrière te maken. 'Ik denk dat ik ga stoppen', meldde de 33-jarige international destijds. 'Er komt een nieuwe generatie aan. Ik heb die de laatste maanden meegemaakt en gezien dat ze zoveel motivatie hebben dat ze het kunnen overnemen.'

Bondscoach Domenech riep twintig spelers op voor de wedstrijden tegen Georgië en wereldkampioen Italië. In vergelijking met de WK-selectie ontbreken de namen van Zinedine Zidane, Fabien Barthez, Mickaël Silvestre, Vikash Dhorasoo, Pascal Chimbonda en zijn die van Francois Clerc (Olympique Lyon) en Rio Mavuba (Girondins Bordeaux) nieuw.

Bekijk hier al onze video's