Juventus heeft zondagmiddag twee dure punten laten liggen tegen Cagliari. De Italiaanse topclub leek er lang met de zege vandoor te gaan, maar in de slotfase ging het nog mis voor Juventus.

Cagliari
Cagliari

Bij Juventus begon Teun Koopmeiners in de basis. Hij stond vooraf nog op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport met de tekst: 'Koopmeiners is Motta's onaantastbare'. Ook voormalig Ajacied Francisco Conceição had een basisplek. Razvan Marin (eveneens ex-Ajax) zat op de bank bij de bezoekende club.

© La Gazzetta dello Sport

Juventus was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Niet alleen had het 78 procent balbezit, maar ook nam het twaalf keer het vijandelijke doel onder vuur. Via een strafschop kwam de thuisploeg binnen een kwartier op voorsprong. Cagliari-verdediger Sebastiano Luperto raakte de bal met zijn vingertoppen en dus gaf de scheidsrechter na advies van de VAR een strafschop.

Die werd binnengeschoten door Dusan Vlahovic, die bij het juichen een shirt van Gleison Bremer omhooghield. Zijn ploeggenoot raakte deze week in het Champions League-duel met RB Leipzig zwaar geblesseerd en dus kreeg hij een steuntje in de rug. Ook in de tweede helft - zonder de gewisselde Koopmeiners, die wat last leek te hebben - was Juventus de betere ploeg. De mannen van Thiago Motta verzuimden voorsprong uit te breiden en tegen het einde liep Juve nog tegen de lamp.

Het gaf een strafschop weg en invaller Marin dompelde Juventus in rouw: 1-1. Tot overmaat van ramp moest ook Conceição nog vertrekken. Hij kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe. Door het gelijkspel staat Juventus nu derde in de Serie A met drie punten minder dan koploper Napoli en één minder dan Internazionale. De volgende Serie A-duels van De Oude Dame zijn tegen Lazio en Inter.

Bekijk hier de beelden van de aanleidingen voor de strafschoppen. Klik eerst op de tekst boven de video om de goals te kunnen bekijken.