Dordt alleen aan kop na miskleun Den Bosch

FC Dordrecht profiteerde van het feit dat FC Den Bosch de winst liet glippen in Helmond. Go Ahead Eagles en RBC Roosendaal boekten naar omstandigheden knappe zeges.

Fortuna Sittard-FC Dordrecht 0-4FC Dordrecht is na vijf speeldagen de grootste verrassing in de Jupiler League. De Schapenkoppen brachten Fortuna de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe en gaan alleen aan kop. Cecilio Lopes (foto) opende vlak voor rust de score met zijn vijfde treffer in vijf duels. Moussa Kalisse, Juanito Sequeira en Ibad Muhamadu zorgden in de tweede helft voor een ruime zege.

Helmond Sport-FC Den Bosch 3-3Na de goal van Frank Demouge na vijf minuten spelen, leek Den Bosch een gemakkelijke avond tegemoet te gaan. Helmond stribbelde echter nog flink tegen en kwam vlak voor tijd op 3-3. Orlando Smeekes stelde het punt veilig voor de ploeg van trainer Gerald Vanenburg. En dat terwijl Den Bosch via goals van Kiran Bechan en Arturo ten Heuvel (strafschop) nog was uitgelopen naar 1-3.

FC Zwolle-RBC Roosendaal 1-2RBC keek na zeven minuten tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Anton Jongsma van FC Zwolle. De ingevallen Henk Vos zette RBC weer op het goede spoor. RBC had pech met een bal op de lat en een inzet die van de lijn werd gehaald, maar pakte in de laatste minuut de winst. Kees Kwakman knalde bij de tweede paal een door Tyrone Loran verlengde voorzet binnen. RBC blijft meedraaien in de top.

Go Ahead Eagles-FC Omniworld 2-1Goa Ahead leverde een puike prestatie tegen Omniworld. Bij een 1-0 achterstand (doelpunt Richard Haklander) werd Melchior Schoenmakers bij de thuisclub met de een rode kaart van het veld gestuurd. Twee wissels schonken Go Ahead in ondertal de winst. Sjors Brugge nam de gelijkmaker voor zijn rekening, Patrick Ax maakte de winnende.

FC Emmen-De Graafschap 0-3Bij De Graafschap hadden ze waarschijnlijk meer verwacht van de seizoenstart, die met vier punten uit vier duels teleurstellend mocht heten. In Emmen leek het na drie minuten al fout te gaan toen Sergio van Dijk een strafschop mocht nemen namens de thuisclub, maar hij miste jammerlijk. De Graafschap boekten vervolgens de volle winst. Verdediger Joost Volmer opende de score. Berry Powel besliste de wedstrijd met zijn zesde seizoenstreffer. Jhon van Beukering kwam in de 87ste minuut ook nog op het scoreblad.

FC Volendam-AGOVV 1-0Aan De Dijk leken de toeschouwers niet op doelpunten te gaan worden getrakteerd. De ingevallen Sjaak Lettinga dacht daar duidelijk anders over. In de 86ste minuut deed hij met zijn treffer de thuisclub zegevieren. De treffer van Lettinga moet een opluchting zijn geweest voor Jack Tuyp die een strafschop miste.

MVV-Haarlem 0-0De twee ploegen die dit seizoen al eens een 6-1 overwinning lieten noteren wisten het net in De Geusselt niet te vinden. Beide ploegen staan met zes punten uit vijf wedstrijden in de middenmoot.

VVV-Venlo-Cambuur Leeuwarden 3-2VVV, vorig seizoen nog goed voor een topklassering, gaf tegen Cambuur een 2-0 voorsprong uit handen. Dirk Jan Derksen zorgde er vlak voor tijd voor dat het geen 2-2 maar 3-2 werd. VVV kruipt door de driepunter iets omhoog.

Stormvogels Telstar-BV Veendam 1-1Veendam is dit seizoen nog ongeslagen, maar kan zich niet meten met de besten in de Jupiler League. Het gelijkspel bij Stormvogels Telstar was al de vierde puntendeling in vijf wedstrijden. Marnix Kolder zette Veendam nog wel op voorsprong vanaf de strafschopstip. Melvin Holwijn zorgde vijf minuten voor het einde voor de 1-1.

TOP Oss-FC Eindhoven 0-0In Oss stonden twee ploegen tegenover elkaar die het publiek tot dusverre weinig te bieden hebben. Dat bevestigden zij door een bloedeloze 0-0 neer te zetten.