Dortmund heeft volgende goaltjesdief binnen: 'Een jongensdroom'

Reacties

Erling Haaland gaat, Karim Adeyemi komt. Borussia Dortmund heeft snel zaken gedaan op de transfermarkt met het oog op de doelpunten voor het komende seizoen. Een deal sluiten was niet heel moeilijk voor de Duitsers, Adeyemi wilde heel graag naar Dortmund komen.

Dortmund heeft volgende goaltjesdief binnen: 'Een jongensdroom'
© Pro Shots

Adeyemi groeide op in München, maar maakte aan het einde van zijn jeugdopleiding de overstap naar Red Bull Salzburg. Via opleidingselftal FC Liefering werd al heel snel duidelijk dat Adeyemi de volgende klapper voor de Oostenrijkers zou worden. Vier jaar na zijn komst vertrekt Adeyemi door de voordeur. 'Het is niet makkelijk om de juiste woorden te vinden, maar het was belangrijk voor mij om iets te bereiken voor mijn vertrek. Ik verlaat de club als dubbele winnaar', doelt Ademeyi op het winnen van de landstitel en de Oostenrijkse beker. In 92 duels maakte hij 33 goals en leverde hij 23 assists.

Op de website van Dortmund maakt Adeyemi duidelijk dat de nummer twee van de Bundesliga zijn doel was. 'Als klein jongetje was ik al gefascineerd door het snelle voetbal in het zwart-geel. Daarom werd het al snel duidelijk voor mij dat ik naar Dortmund wilde. Ik heb bewust voor een langere periode getekend (tot medio 2027, red.), omdat ik ervan overtuigd ben dat we met dit geweldige team en de steun van de fans mee kunnen doen om de prijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.