Dortmund heel blij met UEFA-pilot: 'Die Gelbe Wand zal het verschil maken'

Reacties

Borussia Dortmund kijkt om meer redenen uit naar de start van de Champions League. Die Gelbe Wand is dankzij een pilot van de UEFA weer in ere hersteld.

Dortmund heel blij met UEFA-pilot: 'Die Gelbe Wand zal het verschil maken'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Borussia Dortmund weet zich immer gesteund voor de fameuze tribune aan de zuidkant van het stadion. Maar door het verbod op staanplaatsen was de ultieme kracht ervan wat afgenomen. Dankzij een tijdelijke opschorting door de UEFA is vanaf dit seizoen Die Gelbe Wand ook weer in Europa in ere hersteld.

'Die Gelbe Wand zal het verschil maken', zei aanvoerder Marco Reus in de aanloop naar het thuisduel met FC Kopenhagen. 'We kennen het van de Bundesliga, maar de internationale tegenstanders kennen het nog niet. We kijken er enorm naar uit dat die hele Gelbe Wand er weer is. Het wordt hopelijk een spektakel.'

Borussia Dortmund is een van de clubs die profiteert van het opschorten van het verbod, dat in 1989 werd afgekondigd na de Hillsborough-ramp. De UEFA-pilot geldt voor alle Europese toernooien, maar wel alleen voor Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.