Dortmund na winst op Freiburg vrijwel zeker van titel

In een eenzijdig duel heeft Borussia Dortmund zondag op gemakkelijke wijze van SC Freiburg gewonnen. In eigen huis werd het 3-0 voor Die Borussen. Door de overwinning staat Dortmund momenteel acht punten voor op Bayer Leverkusen, dat hard onderuit ging op bezoek bij Bayern München (5-1).

Dortmund na winst op Freiburg vrijwel zeker van titel

In de 23ste minuut opende Mario Götze, een van de revelaties van Dortmund dit seizoen, de score. Op aangeven van Marcel Schmelzer hoefde de achttienjarige Duitser de bal alleen nog in te tikken. De tweede treffer, van Robert Lewandowski (foto), kwam door een knappe counteraanval tot stand.

Freiburg deed geen moeite om de stand gelijk te trekken waardoor Dortmund-doelman Roman Weidenfeller het duel met een clean sheet uitspeelde. Voor de thuisploeg deed Kevin Grosskreutz er nog een schepje bovenop: hij bepaalde de eindstand op 3-0.

De laatste vier wedstrijden speelt Dortmund tegen Borussia Mönchengladbach (uit), 1. FC Nürnberg (thuis), Werder Bremen (uit) en Eintracht Frankfurt (thuis). De formatie van Jürgen Klopp heeft aan twee overwinningen genoeg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's