Drie goals Messi redden Barça tegen Real

Barcelona en Real Madrid maakten van hun onderlinge topper een waar spektakel. Het publiek in Camp Nou kreeg liefst zes doelpunten voorgeschoteld (3-3). Ruud van Nistelrooy was de maker van twee doelpunten, maar zag zich overtroffen door Lionel Messi.

Drie goals Messi redden Barça tegen Real

Real zal zich nog wel eens achter de oren krabben. De Koninklijke kwam tot drie keer toe op voorsprong en speelde een helft lang tegen tien man. Zowel qua prestige als in de strijd om de Spaanse titel was Real de verliezer van de avond.

Met name in de eerste helft golfde het spel op en neer en volgde het ene doelgevaar het andere op. Na een half uur spelen was er al vier keer gescoord. De geelrode kaart die Oleguer op slag van rust moest incasseren was de reden dat Barcelona de opponent slechts een helft lang kon bijbenen.

Want dat waren de verhoudingen in de zinderende beginfase. Real Madrid kwam in Camp Nou twee keer op voorsprong. Ruud van Nistelrooy onderscheidde zich al na vijf minuten. Na ongelukkig wegwerken van Lilian Thuram kreeg de Nederlandse spits de bal voor zijn voeten en mikte vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst in de hoek naast Víctor Valdés: 0-1. Vanaf de strafschopstip zorgde Van Nistelrooy ook voor 1-2. Bij Barcelona was er zelfs een speler die drie treffers voor zijn rekening nam. Lionel Messi toonde zich de slagvaardigste van de droomvoorhoede, die verder bestond uit Samuel Eto'o en Ronaldinho. In de elfde minuut stond de jonge Argentijn helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied. Na een perfecte aanname legde hij de bal in de verre hoek voor de 1-2. Bij de 2-2 schoot hij een rebound in het dak van het doel.

De kwaliteit van de topper werd in negatieve zin beïnvloed door het wegzenden van Oleguer, die eerst geel kreeg voor het veroorzaken van de strafschop en op slag van rust een onnodige overtreding maakte op Fernando Gago.

In de tweede helft was Real met een man meer de bovenliggende partij. Van Nistelrooy kreeg een grote kans op de 2-3. Zijn stiftbal werd gekeerd door Valdés, waar de Barça-goalie waarschijnlijk kansloos was geweest op een simpele schuiver. Na een vrije trap van Guti won Sergio Ramos het kopduel van Carles Puyol en was de derde Madrileense voorsprong alsnog een feit.

In plaats van de tien spelers van Barcelona onder druk te houden, koos Real ervoor om zich terug te laten zakken en te gokken op de counter. De thuisclub kreeg daardoor wat kleine kansen, waarbij Andres Iniesta ongelukkig was in de afronding. De beloning voor het aandringen kwam in blessuretijd. Messi liet zich kronen tot de held van de avond. De negentienjarige aanvaller kreeg de bal aangespeeld door Ronaldinho, dribbelde zich knap vrij en schoot onbedaarlijk raak in de verre hoek: 3-3.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's