Drievoudig international droomt nog van terugkeer bij Nederlands elftal

Reacties

Timothy Fosu-Mensah heeft een terugkeer bij Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. De rechtsback speelde in het verleden drie interlands, waarvan de laatste in maart 2018. Door blessures kwam hij in de afgelopen drie seizoenen bij elkaar opgeteld tot slechts zestien competitieduels, maar inmiddels is Fosu-Mensah weer fit.

Drievoudig international droomt nog van terugkeer bij Nederlands elftal
© Pro Shots

Twee kruisbandblessures en een kwetsuur aan de hamstring zaten Fosu-Mensah de afgelopen jaren in de weg. Hij tekende in januari 2021 een contract bij Bayer Leverkusen, maar worstelde vervolgens met zijn fitheid. 'Ik raakte eind februari, begin maart geblesseerd en toen waren de interlands. Voor mijn gevoel zat ik er heel dichtbij', blikt hij in gesprek met ESPN terug op vorig jaar.

'Ik denk dat ik opgenomen zou worden in de selectie voor die wedstrijden, maar wat kun je eraan doen? Je moet vooruitkijken. Het EK heb ik moeten laten schieten', vervolgt de 24-jarige stopper, die zich volgend seizoen wil revancheren. 'Nu ga ik in de Champions League spelen met Leverkusen. Dat zijn dingen waar ik naar uitkijk.'

Fosu-Mensah zegt ook uit te kijken naar het WK. Hij kan niet ontkennen dat Oranje nog in zijn hoofd zit. 'Je weet maar nooit, maar ik ben nu bezig met Leverkusen en met mijn gezondheid.' Fosu-Mensah had in 2017 een basisplaats in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) en in het oefenduel met Schotland (0-1 zege). In maart 2018 mocht hij invallen in een vriendschappelijk duel met Portugal (0-3 zege). Fosu-Mensah kent bondscoach Louis van Gaal goed, want onder diens leiding debuteerde hij in 2016 bij Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.