Drogba leidt Chelsea naar uitzege op West Brom

Chelsea heeft voor het eerst sinds 7 maart weer een uitwedstrijd gewonnen. Dankzij uitblinker Didier Drogba werd West Bromwich Albion verslagen. Wigan Athletic deed onderin goede zaken.

Drogba leidt Chelsea naar uitzege op West Brom

West Bromwich Albion - Chelsea 1-3Vier dagen na de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League door Manchester United pakte Chelsea de draad weer op tegen West Bromwich Albion, dat via Peter Odemwingie op voorsprong kwam in de zeventiende minuut. De Nigeriaan stiftte de bal over Petr Cech heen na een pass van Jerome Thomas. Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong.

Nog voor rust stond het 3-1 in het voordeel van Chelsea. Bij alle drie de treffers was Drogba betrokken. Vijf minuten na de 1-0 maakte hij zelf de gelijkmaker, nadat verdediger Nicky Shorey een voorzet van Florent Malouda niet goed had weggewerkt. Vier minuten later redde keeper Scott Carson op een schot van de Ivoriaan, wiens landgenoot Salomon Kalou vervolgens uit de rebound binnenschoot.

Op slag van rust besliste Frank Lampard het duel. Drogba stuurde Malouda weg, die het overzicht behield en Lampard in staat stelde 1-3 binnen te schieten. Daarmee was eindstand bepaald. Fernando Torres, diep in de tweede helft ingevallen, kwam nog wel dicht bij een treffer. Hoewel de Spanjaard scoorde, werd zijn treffer (terecht) afgekeurd voor buitenspel.

Blackpool - Wigan Athletic 1-3Onderin de Premier League deed Wigan Athletic uitstekende zaken op bezoek bij Blackpool. Al na drie minuten leidden de bezoekers door een treffer van Hugo Rodallega, die een pass van Charles N'Zogbia doeltreffend afrondde. In de blessuretijd van de eerste helft maakte diezelfde N'Zogbia 0-2 na een geweldige dribbel. Na rust ging Wigan verder en maakte Mohamed Diame de derde treffer met een schot van afstand, dat door Neal Eardley van richting werd veranderd. DJ Campbell redde zeven minuten voor tijd nog wel de eer namens Blackpool, dat door de nederlaag gepasseerd werd door Wigan Atletic en nu de negentiende plaats bezet.

Overige uitslagenEverton - Blackburn Rovers 2-0Birmingham City - Sunderland 2-0West Ham United - Aston Villa 1-2 Foto: VI Images

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's