Droomdebuut Vennegoor, ook Daal debuteert

Jan Vennegoor of Hesselink heeft direct naam gemaakt in Schotland. Ook het Aberdeen van de Nederlanders Karim Touzani en Dyron Daal doet het uitstekend.

Droomdebuut Vennegoor, ook Daal debuteert

Celtic-Hibernian 2-1Jan Vennegoor of Hesselink kende een droomdebuut bij Celtic. Als invaller zorgde hij voor de winnende treffer tegen Hibernian.

Vennegoor of Hesselink stond op de goede plaats om een rebound binnen te schieten nadat Aiden McGeady de paal had geraakt. Hij voorkwam daarmee puntverlies voor The Bhoys.

Celtic moest terugkomen van een achterstand. Maciej Zurawski zorgde voor de gelijkmaker na een voorzet van Lee Naylor.

Aberdeen-Dunfermline Athletic 1-0Voor twee Nederlanders was het geen fijne wedstrijd. Karim Touzani moest na negentien minuten geblesseerd naar de kant. Hij zag zijn ploeg Aberdeen wel winnen. Scott Severin passeerde doelman Dorus de Vries met een kopbal. De Nederlandse doelman kon een nederlaag niet voorkomen.

Bij Aberdeen stond ook Dyron Daal in de basis. De ex-Ajacied debuteerde nadat hij zich afgelopen week op amateurbasis aan de club van manager Jim Calderwood verbond.

Heart of Midlothian-Inverness Caledonian Thistle 4-1Hearts speelde de kater van het missen van de groepsfase van de Champions League van zich af door flink uit te halen tegen Inverness. Mauricio Penilla, Jamie Mole, Andy Driver en Bruno Aguiar verzorgden de productie van de thuisclub.

Bekijk hier al onze video's