Droomstart: Tielemans maakt snelste Belgische goal ooit op een eindronde

Reacties

België heeft na de 0-1 nederlaag tegen Slowakije wat recht te zetten en is zaterdag tegen Roemenië uit de startblokken geschoten. Youri Tielemans scoorde al na 74 seconden en maakte daarmee het snelste doelpunt ooit van België op een groot eindtoernooi.

Droomstart: Tielemans maakt snelste Belgische goal ooit op een eindronde
© Pro Shots
België
België
2 - 0
Roemenië
Roemenië

De Belgen moeten zaterdag winnen om de kansen op kwalificatie voor de volgende ronde in eigen hand te houden en verspilden tegen Roemenië weinig tijd. Bij de eerste kans was het meteen raak: Romelu Lukaku legde de bal terug op Tielemans, die hard en trefzeker uithaalde. Met deze goal, binnen anderhalve minuut, kreeg België de droomstart waar het op hoopte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de gehele EK-geschiedenis is dit het derde snelste doelpunt ooit op de Europese eindronde. Het record werd eerder dit toernooi gebroken door Nedim Bajrami, bij Italië-Albanië. Hij scoorde al na 22 seconden.

Tielemans was tegen Slowakije nog invaller, maar mocht tegen Roemenië in de Belgische basiself beginnen. Hij is een van de vier nieuwe namen in het elftal van Domenico Tedesco.

Volg het restant van België – Roemenië via VI Live:

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.