Druk bij HSV en BVB groeit verder

Hamburger SV blijft kwakkelen. VfL Wolfsburg trakteerde de ploeg van Oliver Doll op een nieuwe nederlaag. Ook bij Borussia Dortmund ligt de coach onder vuur. De remise thuis tegen Arminia deed de positie van Bert van Marwijk geen goed.

Druk bij HSV en BVB groeit verder

Werder Bremen-Energie Cottbus 1-1De vraag leek vooral met welke cijfers Werder Bremen zich zou ontdoen van Energie Cottbus. Maar de ploeg van Thomas Schaaf kon de goede vorm van afgelopen weken geen vervolg geven tegen de verrassende nummer zes in de Bundesliga, die met een punt het Weser Stadion verliet. Pas een kwartier voor het einde maakte Ivan Klasnic namens Werder de Cottbus-treffer van Francis Kioyo ongedaan.

Hertha BSC-1. FC Nürnberg 2-11. FC Nürnberg heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Marko Pantelic was verantwoordelijk voor het einde van de ongeslagen status. De aanvaller nam de hele productie van Hertha BSC voor zijn rekening. De Berlijnse ploeg heeft zich genesteld op de derde plaats.

Alemannia Aachen-VfB Stuttgart 2-4Alemannia Aachen maakte een opvallende rentree in de Bundesliga, maar zakt inmiddels verder af naar de onderkant van de brede middenmoot. In het eigen Tivoli werd de derde nederlaag op rij geleden. VfB Stuttgart keerde mede dankzij twee doelpunten van Marco Streller met drie punten huiswaarts, waardoor het opklom naar de tweede plaats.

Borussia Dortmund-Arminia Bielefeld 1-1De geruchten blijven rondzingen over het aanstaande ontslag van Bert van Marwijk. Volgens Bild kan de Nederlandse coach zich opmaken voor een gedwongen vertrek nu ook de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld geen zege opleverde. Uit een strafschop, gegeven na een overtreding op Ebi Smolarek, voorkwam Alexander Frei in de laatste minuut een nederlaag voor BVB.

VfL Wolfsburg-Hamburger SV 1-0Na de uitschakeling in de Champions League slaagde Hamburger SV er niet in deze tegenvaller weg te spoelen in de Bundesliga. VfL Wolfsburg, dat met Rick Hoogendorp en Tommie van der Leegte aantrad, won door een treffer van Mike Hanke. Ondanks zes wijzigingen in de basis kon HSV weinig uitrichten. Ook aanvoerder Rafael van der Vaart kon de ban niet breken.

Bekijk hier al onze video's