Duel met AC Milan wordt wedstrijd nummer 500 voor Messi

Het Champions League-duel van Barcelona met AC Milan krijgt woensdagavond een bijzonder tintje voor Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller staat dan in Camp Nou voor de vijfhonderdste keer op het veld als professional.

Duel met AC Milan wordt wedstrijd nummer 500 voor Messi

Messi speelde tot dusverre 499 wedstrijden in zijn loopbaan bij club én land. Namens Barcelona staat de aanvaller momenteel op 393 officiële wedstrijden. Voor Argentinië speelde hij tot dusverre 83 A-interlands en kwam hij respectievelijk achttien en vijf keer uit voor de Onder-20 en Onder-23 teams van zijn land.

In 499 wedstrijden was Messi betrokken bij 531 doelpunten. Hij maakte er zelf 325 voor Barcelona en 53 voor de Argentijnse ploegen en voegde daar 153 assists aan toe, waarvan 119 in dienst van Barcelona.

Opvallend debuut
Messi speelde op 29 juni 2004 zijn allereerste officiële wedstrijd als professional. Namens Argentinië Onder-20 droeg hij op die dag met één doelpunt en twee assists bij aan een 8-0 oefenzege op de leeftijdgenoten van Paraguay.

Messi begint ook aan het duel met AC Milan in de wetenschap dat hij in zijn laatste drie officiële wedstrijden voor de Catalanen niet tot scoren kwam (tegen Real Madrid, Celta de Vigo en Espanyol). De laatste keer dat hem dat overkwam, was tussen mei en juni van dit jaar.

De reactie van Messi op die zeldzame doelpuntendroogte was alleszeggend: in de eerstvolgende wedstrijd maakte hij namens Argentinië een hattrick in de oefeninterland op bezoek bij Guatemala (0-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen