Duel met Bayern brengt Van der Sar op 900

Ondanks de 2-1 nederlaag had het Champions League-duel met Bayern München van dinsdag toch een bijzondere waarde voor Edwin van der Sar. De doelman van Manchester United stond in de Allianz Arena voor de negenhonderdste keer onder de lat in zijn club- en interlandloopbaan.

Duel met Bayern brengt Van der Sar op 900

Van der Sar verdedigde tegen Bayern voor de 767ste keer het doel in clubverband. Daar voegde de 39-jarige Voorhouter drie duels voor Jong Oranje en 130 met het Nederlands elftal aan toe.

Van der Sar maakte zijn competitiedebuut voor Ajax op 28 april 1991 in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1). Eerder in dat seizoen, om precies te zijn op 26 september 1990, maakte de sluitpost al voor het eerst zijn opwachting bij Jong Oranje. Dat betrof een oefeninterland tegen Jong Italië (1-0 nederlaag).

Van der Sar staat inmiddels op 213 officiële optredens in het shirt van zijn huidige werkgever Manchester United. Daarvan speelde hij er 45 in Europees verband, waarmee hij inmiddels de toptwintig van The Mancunians is binnengedrongen. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen