Duitse ex-international Nerlinger stopt ermee

Christian Nerlinger heeft zijn carrière beëindigd. De zesvoudig Duits international sukkelt bij 1. FC Kaiserslautern met een voetblessure en heeft de hoop op een succesvolle rentree opgegeven.

Duitse ex-international Nerlinger stopt ermee

'Na mijn tweede operatie in juni had ik voor ogen om in december een beslissing te nemen', legt Nerlinger uit op de website van zijn club. 'Hoewel ik bij de selectie heb kunnen aanhaken, ben ik tot de overtuiging gekomen dat ik met mijn problemen de club niet verder kan helpen.'

Nerlinger kende zijn hoogtijdagen in dienst van Bayern München waar hij het als jeugdspeler tot het eerste elftal schopte. De goede prestaties van de middenvelder leidden tot een uitverkiezing voor het nationale elftal, waarvoor hij zes interlands speelde en eenmaal scoorde.

In de zomer van 1998 maakte Nerlinger de overstap naar Borussia Dortmund. Hoewel hij bij BVB een respectabel aantal wedstrijden speelde, haalde hij nooit meer het niveau dat hij bij Bayern etaleerde.

Na drie seizoenen Dortmund, stond Nerlinger drie seizoenen onder contract bij Glasgow Rangers. Vanwege blessures mislukte het avontuur in Schotland en ook zijn verblijf bij Kaiserslautern vanaf medio 2004 werd met slechts negen optredens geen succes.

Bekijk hier al onze video's