Duitse voetbalwereld rouwt om voormalig succestrainer Daum (70)

Reacties

De Duitse voetbalwereld rouwt deze zondag om Christoph Daum. De succestrainer van weleer is op zeventigjarige leeftijd overleden. Daum was al langere tijd ziek, hij leed aan kanker.

Duitse voetbalwereld rouwt om voormalig succestrainer Daum (70)
© Pro Shots

Het overlijden van Daum maakt zondagochtend veel los in de Duitse voetballerij. Diverse clubs staan stil bij zijn dood. Daum was dan ook een alom gerespecteerd figuur bij onze oosterburen. Als beginnend trainer leidde hij VfB Stuttgart in 1992 naar de landstitel en een jaar later naar de bekerwinst. Eind jaren negentig eindigde Bayer Leverkusen onder zijn leiding drie keer als tweede in de Bundesliga achter Bayern München.

Ook in Turkije en Oostenrijk was Daum succesvol. Na zijn glorieuze periode bij Stuttgart maakte hij ook Besiktas kampioen. Na de eeuwwisseling vierden Austria Wien en Fenerbahçe eveneens landstitels onder zijn leiding. Daum was genoodzaakt uit te wijken naar het buitenland, nadat hij in 2000 was ontslagen bij Leverkusen wegens cocaïnegebruik. Om die reden zag de Duitse bond ook af van zijn komst als bondscoach.

Na zijn periodes in Oostenrijk en Turkije keerde Daum terug in Duitsland en leidde hij FC Köln in 2008 nog naar promotie. Over de grens ging Daum nog aan de slag bij (weer) Fenerbahçe, Club Brugge, Bursaspor en Roemenië. Na het mislopen van het WK 2018 met Roemenië vertrok Daum bij nationale ploeg, het bleek zijn laatste klus. Wel fungeerde Daum nog als analist. De afgelopen twee jaar vocht hij tegen kanker. Die strijd heeft hij nu verloren.

Erik Meijer speelde onder Daum bij Leverkusen en blikte afgelopen seizoen terug op die tijd op weg naar de historische landstitel van de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.