Duitsland boekt nipte zege in Bosnië, maar lijkt klaar voor Oranje

De Duitse nationale ploeg heeft in de Nations League goede zaken gedaan. De ploeg van Julian Nagelsmann won uit bij Bosnië-Herzegovina met 1-2 en leeft zodoende met een goed gevoel toe naar het duel met Oranje van volgende week maandag.

Bosnië-Herzegovina
1 - 2
Duitsland
Duitsland

Duitsland begon de Nations League goed met een 5-0 overwinning op Hongarije, maar tegen het Nederlands elftal werd begin september met 2-2 gelijkgespeeld. Tegen Bosnië leek de ploeg van Nagelsmann weer een eenvoudige overwinning te boeken, echter ging het niet zonder slag of stoot.

Al vroeg in de wedstrijd werden de Duitsers opgeschrikt door een grote kans van Ivan Basic, die Bosnië op voorsprong had moeten zetten, maar dat naliet. Daarna greep Duitsland het initiatief en waren de grootste mogelijkheden voor de bezoekers. Nadat Pascal Groß na 25 minuten niet scoorde, deed Deniz Undav dat kort daarna wel. Een lange bal van Robert Andrich werd door Florian Wirtz perfect teruggelegd op Undav, die scoorde. En nog voor rust vond Undav weer het doel, ditmaal op aangeven van Maximilian Mittelstadt.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken.

Daardoor speelde Duitsland een gewonnen wedstrijd, zo leek het. Eentje waarin de voorsprong uitgebouwd had moeten worden. Daar kregen de bezoekers namelijk legio kansen voor. Wirtz miste voor de theepauze een kans op 0-3, de derde van Undav werd in de tweede helft afgekeurd vanwege buitenspel en ook Serge Gnabry werd om die reden teruggefloten.

Uit het niets viel plots de aansluitingstreffer van Bosnië, nadat Edin Dzeko twintig minuten voor tijd een corner binnenkopte. Daardoor werd het toch weer spannend, maar Duitsland was eerder bij de 1-3 dan dat Bosnië bij de gelijkmaker was. Goals vielen echter niet meer en het bleef dan ook 1-2 in Zenica.

Aanstaande maandagavond om 20.45 uur neemt Duitsland het op tegen Nederland.