Duitsland geeft tegen Hongarije signaal af aan groepsgenoot Oranje

Reacties

Duitsland heeft zaterdagavond in eigen huis een ruime overwinning geboekt op Hongarije. De groepsgenoten van het Nederlands elftal maakten er een leuke wedstrijd van, hoewel een groot deel van dat vermaak van Duitse makelij was. Hongarije bleek wederom niet opgewassen te zijn tegen een topland.

Duitsland geeft tegen Hongarije signaal af aan groepsgenoot Oranje
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
5 - 0
Hongarije
Hongarije

Het arme Hongarije speelde de laatste jaren behoorlijk vaak tegen toptegenstanders. Op EURO 2020 werd het land gekoppeld aan Portugal, Frankrijk en Duitsland, bij de vorige Nations League-editie waren Engeland, Italië en Duitsland de tegenstander en nu treft Hongarije naast Nederland wederom Duitsland in het toernooi.

Hongarije hield opvallend vaak stand tegen de Duitsers, enkele maanden geleden ging het wel mis op het EK. Jamal Musiala en Ilkay Gündgan bezorgden Duitsland de overwinning. Laatstgenoemde was er zaterdag niet bij tegen de Hongaren, hij nam afscheid van de Duitse ploeg. Ook Manuel Neuer, Toni Kroos en Thomas Müller kwamen tot dat besluit. Daarom droeg Joshua Kimmich de aanvoerdersband in Düsseldorf.

Een stuk minder ervaring bij Duitsland.
© Pro Shots
Een stuk minder ervaring bij Duitsland.

Duitsland begon sterk in eigen huis. Niclas Füllkrug liet zijn eerste kans nog liggen, maar tikte in de 27ste minuut wel raak na een combinatie tussen Florian Wirtz en Jamal Musiala. Dat duo gaf het elftal van Duitsland flink wat kleur, wat ook nodig was. Hongarije groeide immers in de wedstrijd en werd met name kort na het begin van de tweede helft steeds gevaarlijker.

Daarbij gaven de Hongaren, met ex-AZ'er Milos Kerkez achterin, steeds meer ruimte weg. Na enkele Hongaarse kansen op rij sloeg Duitsland genadeloos toe uit de counter: Musiala maakte er 2-0 van. Daarna ging het hard en moest Hongarije een grote nederlaag slikken. Wirtz bekroonde zijn sterke wedstrijd met een doelpunt, Aleksandar Pavlovic maakte een kwartier voor tijd zijn eerste in Duitse dienst en Kai Havertz benutte, nadat hij kort daarvoor nog de lat had geraakt, een strafschop.

Zo reist Duitsland straks vol zelfvertrouwen af naar Amsterdam, waar dinsdag tegen Nederland wordt gespeeld. Dit seizoen gaan de bovenste twee teams naar de volgende ronde van de Nations League. Nederland maakte er net als Duitsland vijf tegen Bosnië-Herzegovina.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
2
1
1
0
7-2
+5
4
2
Nederland
2
1
1
0
7-4
+3
4
3
Bosnië-Herzegovina
2
0
1
1
2-5
-3
1
4
Hongarije
2
0
1
1
0-5
-5
1
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.