Duo van Feyenoord, Go Ahead, Utrecht en Willem II in Elftal van de Week

Reacties

VI's Elftal van de Week is ook na de achtste speelronde van de Eredivisie weer een bonte verzameling van spelers. Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Willem II leveren allemaal twee spelers, Ajax en PSV kennen één afgevaardigde.

Duo van Feyenoord, Go Ahead, Utrecht en Willem II in Elftal van de Week
© Pro Shots

De traditionele topclubs kwamen afgelopen weekend allemaal moeizaam aan hun overwinning, waarbij de tegenstand van Feyenoord op papier het zwaarst was. De Rotterdammers waren zondagmiddag in De Kuip vooral effectiever dan FC Twente (2-1) en zien doelpuntenmaker Inbeom Hwang, met een 8 VI's Speler van de Week, en linksback Hugo Bueno (7), aangever bij de 1-0 van Ayase Ueda, terug in het Elftal van de Week.

Bueno hield FC Utrecht-linksback Souffian El Karouani uit het elftal, maar de Domstedelingen zijn na de vijfde zege op rij desondanks goed vertegenwoordigd. Nick Viergever kopte raak tegen RKC Waalwijk (3-2) (7,5) en troefde PSV-verdediger Olivier Boscagli (7) af. Op het middenveld was Paxten Aaronson (7,5, foto) opnieuw belangrijk voor de ploeg van Ron Jans. De 21-jarige Amerikaan verdiende voor de tweede week op rij een uitverkiezing.

Oliver Edvardsen speelde vorige week na zijn rol als matchwinner tegen FC Groningen (0-1) net te kort om in aanmerking te komen voor een cijfer, tegen Heracles Almelo (4-1) kwam de 25-jarige Noor wel tot het minimale vereiste van dertig minuten om links voorin een plek op te eisen. Edvardsen leverde als invaller tegen Heracles twee assists en kreeg een 7. Centraal achterin vergezelt Gerrit Nauber (7), goed voor de 1-1, hem.

Mats Deijl tekende uit een penalty voor de 2-1, maar de captain van Go Ahead moest rechts achterin voorrang verlenen aan NAC Breda-verdediger Cherrion Valerius (19). Rivaal Willem II won vrijdag dankzij de uitblinkende doelman Thomas Didillon-Hödl (7,5) en een goal van aanvaller Amar Fatah (7,5) nipt in Almere (0-1). Davy Klaassen (7,5) maakte zijn reputatie als Mister 1-0 weer eens waar, terwijl Luuk de Jong (7,5) weer belangrijk was voor PSV.

Elftal van de Week - Speelronde 8

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.