Driemaal is scheepsrecht: Brobbey is los tegen PSV na grote missers

Reacties

De eerste helft van PSV – Ajax is extreem vermakelijk voor de neutrale supporter. Ajax kreeg in de openingsfase enkele zeer grote kansen, maar na flinke missers van onder anderen spits Brian Brobbey maakte Hirving Lozano gelijk namens PSV. Daarna was het alsnog raak voor Brobbey, vlak voor rust.

Driemaal is scheepsrecht: Brobbey is los tegen PSV na grote missers
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

Ajax reisde vanwege de dramatische vorm absoluut niet als favoriet naar Eindhoven, maar had in het eerste kwartier driemaal kunnen scoren. Brobbey stuitte oog in oog met Walter Benítez op de keeper, zijn lage voorzet bereikte enkele minuten later net niet Steven Bergwijn en kort daarna schoot hij van dichtbij over vanuit zeer kansrijke positie. 'Het is bijna schandalig dat je deze kans mist', vond analist Marciano Vink bij ESPN. 'Als je in zo'n lastig parket zit en je voetbalt behoorlijk goed, moet je op die momenten toeslaan.' 

Tussendoor had Branco van den Boomen wél doeltreffend uitgehaald voor Ajax, maar door de missers van Brobbey kreeg PSV een kans om snel terug in de wedstrijd te komen. De spits kreeg dit seizoen al negen grote kansen in de Eredivisie, maar benutte slechts twee van die momenten. Dataleverancier Opta noemt een mogelijkheid een grote kans als redelijkerwijs van een speler verwacht mag worden dat hij scoort, zoals in een één op één of van heel dichtbij.

De knotsgekke eerste twintig minuten werden afgesloten door Lozano, die de stand in de vermakelijke topper op 1-1 bracht. De vervanger van de geblesseerde Noa Lang kwam van links naar binnen en kreeg de bal om de blokkende Josip Sutalo mee. Kort daarna was Ajax overigens alweer dicht bij de 1-2, maar Kristian Hlynsson zag zijn kopbal gestopt worden door Benítez. De 1-2 kwam er alsnog voor rust, via de veelbesproken Brobbey. Hij won eerst een kopduel van André Ramalho en kon vervolgens op aangeven van Bergwijn binnenwerken.

Zo is het - zonder een blik op de ranglijst - een ouderwetse en vermakelijke topper in het Philips Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.