Dure zeperd Valencia bij debuut Koeman

Ronald Koeman zal zich wat anders hebben voorgesteld van zijn debuut voor Valencia. De nieuwe coach zag zijn ploeg pijnlijk onderuit gaan tegen Rosenborg. Schalke wist Chelsea net niet te kloppen.

Dure zeperd Valencia bij debuut Koeman

Valencia-Rosenborg BK 0-2
Valencia heeft een klein wonder nodig om de groepsfase van het Champions League-toernooi te overleven. De Spanjaarden gingen opnieuw ten onder tegen Rosenborg, dat op eigen veld ook al met 2-0 won.

Steffen Iversen maakte beide doelpunten in Mestalla en bezorgde Koeman direct een enorme kater. De spits van de Noren opende de score door weg te draaien en diagonaal raak te schieten. Na rust profiteerde hij van een blunder van Timo Hildebrand, die volledig mistastte bij een hoekschop.

De overwinning was niet onverdiend. Rosenborg was gevaarlijker en speelde doortastender. Valencia was vooral zoekende en wist zichzelf niet op het paard te helpen.

Schalke 04-Chelsea 0-0
Chelsea had zich met het resultaat in Spanje kunnen plaatsen voor de achtste finale, maar slaagde er niet in te winnen. In Gelsenkirchen mochten de Duitsers zelfs het meest klagen over het doelpuntloze gelijkspel. De beste kansen waren namelijk voor Schalke, dat onder meer twee keer op het aluminium stuitte. Voor Chelsea was vooral Didier Drogba af en toe gevaarlijk.

Chelsea blijft koploper met acht uit vier en heeft met Rosenborg (zeven uit vier) de beste papieren om te overwinteren. Valencia moet Schalke, dat één punt meer heeft, zien in te halen om niet ook naast een vervolg in de UEFA Cup te grijpen.

Bekijk hier al onze video's