Ebecilio gaat akkoord met schorsing en mist PSV-uit

Lorenzo Ebecilio is niet van de partij als Ajax het zondag in Eindhoven opneemt tegen PSV. De aanvaller van Ajax ging maandagmiddag akkoord met een schorsing van drie duels, waarvan een voorwaardelijk en is zodoende wel beschikbaar in het thuisduel met FC Twente (24 september).

Ebecilio gaat akkoord met schorsing en mist PSV-uit

Ebecilio kreeg de schorsing na zijn rode kaart in het treffen bij Heracles Almelo van zaterdagavond (3-2 zege). In blessuretijd kreeg hij van arbiter van dienst Pol van Boekel een rode kaart voor een onbesuisde sliding.

Hoewel zowel Ajax-coach Frank de Boer als Heracles-trainer Peter Bosz na afloop stelde dat een directe rode kaart een te zware straf was, toonde de aanklager betaald voetbal geen clementie.

Omdat Ebecilio het voorgestelde aantal duels accepteerde, mist hij ook het treffen in de KNVB-beker. Dan is Noordwijk de opponent van de Amsterdammers. Een week later is Ebecilio in het thuisduel met vicekampioen FC Twente wel weer beschikbaar.

Ook Marcel Meeuwis kreeg dit weekeinde een rode kaart. Zijn volkomen onnodige sliding op de benen van Kevin Strootman leverde hem een schikkingsvoorstel van vier duels, waarvan een voorwaardelijk, op. De ervaren middenvelder van VVV-Venlo ging eveneens akkoord.

De Limburgers besloten het treffen met PSV met een puntje, na een ongekende opleving in de tweede helft werd het 3-3. Meeuwis mist zodoende twee optredens tegen SC Heerenveen (beker en competitie) en het competitieduel bij ADO Den Haag. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's