Eberl legt veelbesproken vertrek De Ligt bij Bayern München uit

Reacties

Sportief directeur Max Eberl heeft zondag toegelicht waarom Bayern München deze zomer heeft besloten om Matthijs de Ligt te verkopen aan Manchester United. Het vertrek van de Oranje-international stuitte in Duitsland op het nodige onbegrip.

Eberl legt veelbesproken vertrek De Ligt bij Bayern München uit
© Pro Shots

Bayern liet De Ligt half augustus voor zo'n 45 miljoen euro naar Manchester vertrekken, iets waar de aanhang van de Duitse recordkampioen weinig van begreep. Er werd zelfs een petitie in het leven geroepen om de 25-jarige verdediger te behouden, maar het mocht allemaal niet baten. 'Ik heb het allemaal meegekregen, inclusief de petitie', reageerde Eberl tijdens het praatprogramma Doppelpass op Sport1. 'Ik weet dat veel fans zich met hem kunnen identificeren, toch moesten we dit besluit nemen.'

Vanwege de financiële situatie moest Bayern een speler verkopen. Uiteindelijk viel de keuze op De Ligt, in de tweede helft van vorig seizoen nog een vaste basisspeler en volgens clubicoon Lothar Matthäus de leider van de defensie. De club ging echter liever door met Min-Jae Kim en Dayot Upamecano. 'We hadden een beter gevoel bij Upamecano en Kim, omdat zij hoger op het veld kunnen verdedigen. En toen kregen we een bod binnen voor De Ligt', aldus Eberl over die veelbesproken beslissing.

Tah
Jonathan Tah was de beoogde opvolger van De Ligt, maar een akkoord met Bayer Leverkusen bleef uit.  Bayer-directeur Fernando Carro haalde zelfs uit naar Eberl. 'We kregen een deadline en een prijs van Leverkusen, daar konden we niet aan voldoen. We hadden maar 48 uur, dat was te krap voor ons. En we genereerden te weinig inkomsten om hem te kunnen betalen', aldus Eberl, die ook bevestigde dat Bayern met Joshua Kimmich en Jamal Musiala in gesprek is over contractverlenging.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.