Eerherstel United, Arsenal wint bij rentree Vermaelen

Manchester United herstelde zich in het League Cup-toernooi van de 1-6 nederlaag tegen Manchester City van afgelopen weekeinde. Arsenal schudde Bolton Wanderers van zich af.

Eerherstel United, Arsenal wint bij rentree Vermaelen

Aldershot Town - Manchester United 0-3Manchester United heeft zich twee dagen na de afgang in derby tegen Manchester City hersteld met een solide 3-0 zege op Aldershot Town. Weinig verrassend had manager Sir Alex Ferguson voor het duel met de League Two-club (vierde niveau) zijn complete basiself van afgelopen zondag vervangen.

Met de ervaren Dimitar Berbatov en Michael Owen (foto), aanvallers die in de grote wedstrijden niet meer aan bod komen, aan boord kende Manchester United geen problemen.

Beiden bewezen voor rust het scoren niet te zijn verleerd. Kort na rust nam middenvelder Antonio Valencia de derde treffer voor zijn rekening.

Arsenal - Bolton Wanderers 2-1Bolton liet de Londenaren, waar Robin van Persie rust kreeg, schrikken toen Fabrice Muamba de bezoekers aan de leiding bracht. Andrei Arshavin en Chu-Young Park bogen de score na rust om. Los van de overwinning was er een vanuit Nederlands oogpunt positieve noot te melden.

Oguzhan Ozyakup kreeg bij Arsenal een kwartier speeltijd. Voor de bij AZ opgeleide Jong Oranje-international betekende het zijn tweede optreden in de Londense hoofdmacht, nadat hij eind september had gedebuteerd in de vorige League Cup-ronde tegen Shrewsbury Town. Daarnaast liet Wenger ook de vorig seizoen aan Feyenoord verhuurde Ryo Miyaichi invallen.

Voormalig Ajacied Thomas Vermaelen maakte na maandenlange absentie zijn rentree bij Arsenal. De Belg stond lange tijd aan de kant met een achillespeesblessure, maar gaf dinsdagavond weer eens acte de presence op het veld. De verdediger droeg bovendien de aanvoerdersband.

Overige uitslagen:Crystal Palace - Southampton 2-0Cardiff City - Burnley 1-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's