Eerste goal Kluivert tegen tiental Heracles

PSV had het twintig minuten moeilijk tegen Heracles Almelo, dat zich ingroef op de eigen helft. Een rode kaart en een strafschop hielpen de Eindhovense kampioen op weg naar een ruime zege (3-0). Patrick Kluivert speelde een helft mee en produceerde zijn eerste treffer in dienst van PSV.

De 25ste minuut was beslissend in het duel tussen PSV en Heracles. De thuisclub vond eindelijk een gaatje in de Almelose defensie. Heraclied Eddy Bosnar stopte de ontsnapte Arouna Koné af ten koste van een rode kaart. De strafschop die scheidsrechter René Temmink daarnaast toekende was onterecht, want de overtreding vond plaats buiten het strafschopgebied.

Timmy Simons had geen mededogen met Heracles en schoot vanaf elf meter raak. Daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist, want Heracles was met tien man geen partij voor PSV.

Toch duurde het tot in de tweede helft voordat de ploeg van trainer Ronald Koeman de score opvoerde. Jan Kromkamp stond met twee voorzetten aan de basis van de ruime zege. Phillip Cocu kopte de 2-0 binnen uit een voorzet van de rechtsback en Kluivert volleerde met links de 3-0 binnen.

Kluivert kwam na de rust binnen de lijnen. Coach Koeman had ervoor gekozen om Jason Culina in de basis te laten starten in plaats van Jefferson Farfán die vlak voor de wedstrijd afhaakte.

Dat PSV niet meer goals maakte, was te wijten aan de frivoliteiten die de ploeg zich permitteerde. De hakjes en lobjes waren fraai, maar niet effectief. PSV hield wel weer de nul. Doelman Gomes hoefde nu al 829 minuten geen tegentreffer te incasseren.