Eerste vrouwelijke hoofdtrainer in het Engelse profvoetbal een feit

Reacties

Forest Green Rovers heeft Hannah Dingley naar voren geschoven als interim-trainer van het eerste elftal. Zij is de eerste vrouwelijke hoofdtrainer bij een club uit het Engelse profvoetbal.

Eerste vrouwelijke hoofdtrainer in het Engelse profvoetbal een feit
© Forest Green Rovers

Bij Forest Green Rovers is Duncan Ferguson vertrokken en het is nog onduidelijk wie hem gaat opvolgen. Woensdag speelt de ploeg uit de League Two zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegen Melksham Town, en Dingley heeft in ieder geval bij dit duel de touwtjes in handen. Zij was al werkzaam in de opleiding van Forest Green Rovers.

'Hannah was een logische keuze voor ons als interim-trainer', zegt clubeigenaar Dale Vince. 'Ze heeft geweldig werk verricht in onze academie en past goed bij de waarden van onze club.' Dingley zelf zegt dankbaar te zijn voor de kans die haar geboden wordt om 'zo'n vooruitstrevende club' te mogen leiden.

In een interview met de BBC kreeg Dingley eerder dit jaar al een vraag over een vrouwelijke hoofdtrainer bij een mannenteam. 'Het zal sneller gebeuren dan je denkt', zei zij toen. 'Er zijn veel vrouwelijke coaches die meer dan capabel genoeg zijn om een mannenteam te leiden.' Dat Dingley degene was die geschiedenis zou gaan schrijven, had ze toen nog niet kunnen vermoeden.

Forest Green Rovers is een club met een bijzonder verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.