Eigen goal Steaua helpt Real Madrid verder

Olympique Lyon nam het laatste restje twijfel weg op weg naar de volgende ronde in de Champions League, waarvoor Real Madrid met een gelukkige zege op Steaua Boekarest zich ook plaatste.

Eigen goal Steaua helpt Real Madrid verder

data-height="310" data-width="225" data-align="right" data-caption="" src="http://www.vi.nl/upload/cb2bcd0b-7751-485c-877d-dd5e7aa85a0b_image2826420711766197995.jpg" /> Real Madrid-Steaua Boekarest 1-0Steaua Boekarest maakte in Bernabéu een veel sterkere indruk dan in de eerste ontmoeting met Real Madrid, dat in Roemeense hoofdstad met 4-1 won. Maar het resultaat bleef hetzelfde; een nederlaag. De schlemiel was Banel Nicolita. De middenvelder van Steaua verraste met een terugspeelbal zijn eigen keeper: 1-0.

Ruud van Nistelrooy had dé uitgelezen kans direct na de 1-0 de genadeklap uit te delen. Maar de Nederlandse spits miste de door hem zelf versierde strafschop. Hij schoot hoog naast en werd direct gewisseld ten faveure van Ronaldo. Een 2-0 voorsprong zou ook een te ruime beloning zijn geweest voor Real, dat nauwelijks een kans creëerde en zich zeer gelukkig mocht prijzen met de onbedoelde hulp van Nicolita.

Ondanks de nederlaag kan Steaua wat betreft punten de Madrilenen achterhalen, maar omdat dan het onderlinge resultaat de doorslag geeft, zijn de Roemenen uitgeschakeld voor een overwintering in de Champions League.

Olympique Lyon-Dinamo Kiev 1-0Op Olympique Lyon staat voorlopig geen maat. Ook tegen Dinamo Kiev maakte de Franse kampioen dat meteen vanaf de aftrap duidelijk. De beloning kwam na een kwartier toen Karim Benzema het voorbereidende werk van Sidney Govou afrondde. Het was genoeg om een plaats in de tweede ronde veilig te stellen, want in de wedstrijd die verder weinig hoogtepunten hoefde Lyon opnieuw geen tegentreffer te incasseren.

Bekijk hier al onze video's