Einde EK enorme domper voor Makkelie

Reacties

Danny Makkelie zal niet meer in actie komen op dit EK. Voor de Nederlandse scheidsrechter is het toernooi na twee duels voorbij. Makkelie is inmiddels al terug in Nederland.

Einde EK enorme domper voor Makkelie
© Pro Shots

Makkelie heeft te horen gekregen dat hij na de poulefase niet meer ingezet zal worden. Collega-scheidsrechters en kenners hebben vol ongeloof gereageerd op het besluit. Een finale was wellicht niet aan de orde, maar een vervolg had er zeker in moeten zitten gezien de geleide duels op dit EK.

Na beide wedstrijden bleek de UEFA – getuige de scheidsrechtersaanstellingen - tevreden over de optredens van Makkelie, ondanks de boosheid in Hongarije over een goedgekeurde Duitse goal en de Kroatische woede over het toekennen van te veel blessuretijd. Dat laatste lijkt Makkelie nu de kop te kosten. De Kroatische bond heeft officieel haar beklag gedaan en de banden tussen UEFA-voorzitter Ceferin en de Kroaten lijken er verantwoordelijk voor dat de scheidsrechterscommissie tot deze beslissing is gekomen.

Makkelie floot Duitsland-Hongarije en Italië-Kroatië. Die laatste wedstrijd werd door kenners zelfs gezien als de best geleide wedstrijd van dit EK. Bronnen rond de scheidsrechterscommissie hebben hun onbegrip geuit, maar de beslissing is genomen. 

Scheidsrechters mogen tijdens het toernooi van de UEFA zelf geen commentaar geven op genomen beslissingen en besluiten van de UEFA. De UEFA beperkt zich vooralsnog tot het zeggen dat zij tevreden zijn over het niveau op het EK tot dusver.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.