Eindhoven zet zegereeks voort tegen Helmond Sport

Ook Helmond Sport moest zijn meerdere erkennen in FC Eindhoven, dat de Limburgse achtervolgers Fortuna Sittard en MVV Maastricht punten zag verliezen.

Helmond Sport-FC Eindhoven 0-1Ook het vierde duel van het seizoen eindigde voor FC Eindhoven in een overwinning. De Brabantse koploper had echter de nodige moeite om Helmond Sport van zich af te schudden. Pas drie minuten voor het einde bracht Rob van Boekel met een schot van afstand voor de beslissing.

FC Zwolle-Sparta Rotterdam 2-0Het uitcomplex van Sparta Rotterdam blijft ook dit seizoen aanhouden. Ook bij FC Zwolle ging de ploeg van trainer Michel Vonk onderuit. Jeroen Ketting en Alexander Bannink maakten in de tweede helft het verschil voor FC Zwolle, dat eerder door het aluminium een openingstreffer werd onthouden. FC Zwolle blijft met de zege in het spoor van FC Eindhoven, waar Sparta verder wegzakte.

SC Cambuur-Fortuna Sittard 3-1Ook voor Fortuna Sittard is het verschil nog groot tussen uit-en thuisduels. De Limburgse formatie liet na twee mooie zeges op eigen veld een 3-1 nederlaag volgen. In de tweede helft stelde SC Cambuur orde op zaken. Via Erik Bakker, Ogozhan Türk en Charles Dissels werd de opgelopen achterstand meer dan goed gemaakt. Willem II-MVV Maastricht 2-1Willem II herstelde zich van de nederlaag bij FC Dordrecht. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kreeg daarbij de helpende hand van MVV Maastricht. De Limburgse gasten mochten zowel de treffer van Rowin van Zaanen als die van Donny de Groot zichzelf aanrekenen. De eerste goal van Prince Rajcomar in dienst van MVV was daarom niet genoeg voor een punt.

Telstar-FC Dordrecht 3-0FC Dordrecht incasseerde bij Telstar zijn eerste en direct ook meteen een stevige nederlaag van het seizoen. In Velsen liet de ploeg van traienr Theo Bos na de kansen te benutten. Telstar deed dat in de persoon van Kevin Brands beter. Na rust stelden Danny Schenkel en Andrzej Ornoch de verdiende overwinning van Telstar zeker.

SC Veendam-FC Den Bosch 1-2FC Den Bosch dankte de eerste zege van het seizoen aan de productieve eerste helft van het duel met SC Veendam. De doeltreffende kopballen van Tom van Weert en Danny Verbeek waren te veel van het goede voor de Groningse gastheren, die niet verder kwamen dan de aansluitingstreffer van Anco Jansen. SC veendam blijft daardoor puntloos. Foto: VI Images