EK van Varga voorbij, heldenrol Szoboszlai benoemd in Hongaarse media

Reacties

In Hongaarse media wordt teruggeblikt op een bijzondere EK-avond vol emoties. De schrik om de nare blessure van Barnabás Varga, de vreugde na de late treffer tegen Schotland en de spanning die overblijft na de derde plek in Groep A. Ook wordt 'echte aanvoerder' Dominik Szoboszlai besproken.

EK van Varga voorbij, heldenrol Szoboszlai benoemd in Hongaarse media
© Pro Shots
Schotland
Schotland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

De middenvelder van Liverpool wordt een held genoemd in Hongarije voor zijn reactie na de blessure van landgenoot Varga. Een kwartier voor tijd kwam de aanvaller hard in botsing met Angus Gunn, de doelman van Schotland. Varga bleef roerloos liggen en meteen was duidelijk dat het ernstig was.

Het duurde nogal lang voordat de brancard op het veld kwam bij Varga, journalisten van het Hongaarse Blikk zaten in het stadion te Stuttgart en zagen dat Szoboszlai zich als een echte aanvoerder gedroeg. 'Toen hij zag dat er een groot probleem was met de brancard, rende hij er meteen op af. Dat is hoe een echte aanvoerder zich gedraagt.'

De medische staf in Stuttgart kreeg het niet (niet snel genoeg) voor elkaar om de brancard rollend richting Varga te krijgen, waarna Szoboszlai besloot om mee te helpen. Uiteindelijk werd Varga per brancard van het veld vervoerd, waarna in een ziekenhuis bekend werd dat hij zijn jukbeen had gebroken en een hersenschudding had opgelopen. Het EK voor Varga is dan ook voorbij.

Barnabás Varga wordt afgeschermd als hij van het veld wordt gedragen.
© Pro Shots
Barnabás Varga wordt afgeschermd als hij van het veld wordt gedragen.

'Dit wens je niemand toe', sprak Szoboszlai na de wedstrijd voor de camera van de UEFA. 'Ik was als een van de eersten bij de situatie, het was heel naar om te zien. Dit staat op mijn netvlies gebrand. Ik weet niet waarom of hoe het kwam dat de medici niet snel het veld betraden, gelukkig is het goed gekomen.'

Nu de situatie van Varga stabiel is, geeft Hongarije zich toe aan het rekenwerk op dit EK. Als nummer drie heeft het land kans om door te gaan naar de achtste finale, maar dan moet het hopen dat andere nummers drie minder goed presteren in de andere groepen.

Europees Kampioenschap

Stand Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.